| 
  • If you are citizen of an European Union member nation, you may not use this service unless you are at least 16 years old.

  • You already know Dokkio is an AI-powered assistant to organize & manage your digital files & messages. Very soon, Dokkio will support Outlook as well as One Drive. Check it out today!

View
 

Το Ρομπότ της ανακύκλωσης

Page history last edited by elkabaraki 14 years ago

Μοιάζει με ένα τεράστιο κουτί, στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για ένα ρομπότ αυτόματης διαλογής και ανακύκλωσης σκουπιδιών, το οποίο ανέπτυξαν οι ειδικοί της ιαπωνικής εταιρείας Μitsubishi Εlectric Εngineering σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οσάκα.

Αποτελούμενο από έναν ρομποτικό βραχίονα, το έξυπνο μηχάνημα έχει ύψος 2 μ. και πλάτος 1,7 μ. και λειτουργεί με τη βοήθεια ακτινών λέιζερ και υπερευαίσθητων αισθητήρων για τον διαχωρισμό των πλαστικών αντικειμένων που προορίζονται για ανακύκλωση και στη συνέχεια τα διαχωρίζει σε έξι διαφορετικές υποκατηγορίες.

 

Στην Ιαπωνία η βιομηχανία της ανακύκλωσης είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένη και για τον λόγο αυτόν οι πολίτες οφείλουν να χωρίζουν τα σκουπίδια τους σε πολλές υποκατηγορίες. Ωστόσο η ανακύκλωση πλαστικών αντικειμένων μέχρι στιγμής είναι κάπως περιορισμένη, καθώς μόνο δύο τύποι πλαστικού περνούν από τη συγκεκριμένη διαδικασία. Στόχος των ειδικών τώρα είναι η ενίσχυση της ανακύκλωσης πλαστικού μέσω του αυτόματου διαχωρισμού των σκουπιδιών.

Ηδη οι δύο πρώτες εκδοχές του ρομπότ ανακύκλωσης, κατασκευής της εταιρείας ΙDΕC Corp., δοκιμάζονται σε δύο καταστήματα στην Οσάκα και στη Νάρα, ενώ στα σκαριά βρίσκονται τα σχέδια για τη δημιουργία μικρότερων μονάδων οι οποίες θα πωλούνται προς 40.500 ευρώ.

Πηγή:ΤΟ ΒΗΜΑ 14/03/2010

Comments (0)

You don't have permission to comment on this page.