| 
  • If you are citizen of an European Union member nation, you may not use this service unless you are at least 16 years old.

  • You already know Dokkio is an AI-powered assistant to organize & manage your digital files & messages. Very soon, Dokkio will support Outlook as well as One Drive. Check it out today!

View
 

Εναέριος» χώρος στάθμευσης ποδηλάτων

Page history last edited by elkabaraki 14 years, 6 months ago

«Εναέριος» χώρος στάθμευσης ποδηλάτων

 

 

Με τον ελεύθερο χώρο στις πυκνοκατοικημένες πόλεις να φαντάζει σχεδόν άπιαστο όνειρο, ο ισραηλινός σχεδιαστής Γινόν Λέρερ επινόησε έναν πρακτικό τρόπο για το παρκάρισμα των ποδηλάτων. Ο λόγος για το Long-term bicycle parking station, έναν «εναέριο» χώρο στάθμευσης ο οποίος θα μπορούσε να κοσμεί κεντρικά σημεία, συνδέοντας έτσι τους ποδηλάτες με δημόσια μεταφορικά μέσα, όπως π.χ. το τρένο, το μετρό ή το τραμ.

Ο τρόπος χρήσης του πρωτότυπου σταθμού είναι πολύ απλός: σύμφωνα με τον τολμηρό σχεδιαστή, το μόνο που έχει να κάνει ο ιδιοκτήτης ενός ποδηλάτου είναι να «κλειδώσει» οριζοντίως το όχημά του στις ειδικές βάσεις και στη συνέχεια να το...«παρκάρει» στους αιθέρες. Με τον τρόπο αυτόν ο κάθε σταθμός θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί πολλά ποδήλατα μαζί, καταλαμβάνοντας έτσι μηδαμινή έκταση γης. Το όραμα του Λέρερ πλαισιώνεται από τη δημιουργία ειδικών χώρων για δημόσια ντους και τουαλέτες, καθώς και διάφορες άλλες χρηστικές υπηρεσίες, που θα μπορούσαν να στεγάζονται επίσης στους εναέριους χώρους στάθμευσης ενισχύοντας την άνεση των μετακινήσεων των ποδηλατών.

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ 11/10/09

Comments (0)

You don't have permission to comment on this page.